De meest voorkomende fout bij watermakers

De meest voorkomende fout is achterstallig onderhoud.
Als u in ogenschouw neemt dat omgekeerde Osmose beneden het virale niveau kan gaan, dan wordt waarschijnlijk ook duidelijk dat vervuiling in deze microscopisch kleine wereld beter kan worden voorkomen.
Vervuiling begint in eerste plaats bij de voorfilters welke er voor moeten zorgen dat zweefvuil niet richting de membranen kan gaan.
Ophoping van zweefvuil in de voorfilters kan bacteriŽn groei enorm versnellen.
Dit kunt u meestal ook ruiken als er een rotte eieren lucht ontsnapt wanneer u de voorfilters vervangt of schoonspoelt. Dit betekent dat u in feite al te laat bent met spoelen of filters vervangen. Denk hier niet te licht over en stel een schema op voor vervanging van de voorfilters.

Bij al onze watermakers wordt een koolfilter meegeleverd welke er voor moet zorgen dat Chloor in het drinkwater tijdens schoonspoelen de membranen niet kan bereiken.
De standtijd of actieve levensduur van een Koolfilter is ongeveer 6 maanden, daarna moet deze worden vervangen. Vergeet u dit, dan kan Chloor wat in heel veel landen als een additief middel wordt toegevoegd, in de membranen komen.
Dit is desastreus voor de membranen.